Годишното нарастване на населението на Бразилия се забавя до най-ниското

...
 
Годишното нарастване на населението на Бразилия се забавя до най-ниското
Коментари Харесай

Годишното нарастване на населението на Бразилия се забавя

 

Годишното повишаване на популацията на Бразилия се забавя до най-ниското си ниво през последното десетилетие, откогато преди 150 години стартира да се води сходна статистика, разгласи през днешния ден бразилската държавна статистическа организация, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

През август 2022 година в страната с най-голямо население в Южна Америка са регистрирани 203 062 512 души. Това значи, че те са се нараснали с 6,5 на спрямо 2010 година, когато е извършено предходното броене на популацията.

Жителите на Бразилия през август предходната година обаче са били по-малко спрямо прогнозата от 2021 година за население от 213,3 милиона души.

Бразилия е страната със седмото по величина население в света към средата на 2023 година, по оценка на организацията Фонд на Организация на обединените нации за популацията.

Годишният приръст на популацията в южноамериканската страна сред 2010-а и 2022 година доближава 0,52 на 100, което е най-ниското му ниво, откогато през 1872 година стартира да се води сходна статистика.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР